It’s just a phase..

 

Maak je je zorgen om (het gedrag van) je kind?

Kinderen ontwikkelen zich in hun jonge leven op verschillende gebieden tegelijk, waar ze in de eerste fase vooral fysiek groeien en van kruipen naar lopen gaan komt daarna de cognitieve fase met het leren van praten en het leren rekenen en schrijven daarna volgt de sociaal-emotionele fase.

Deze fase overlappen elkaar en soms zal er een ontwikkelingssprong op het ene gebied zijn en het volgende moment een sprongetje op een ander gebied. Bij elke ontwikkelingsfase horen bepaalde vaardigheden en ook zie je gedragsverandering passend bij de leeftijd van het kind.

Het blijft een proces van oefenen, vallen en opstaan net zolang tot het kind de nieuwe vaardigheid onder de knie heeft.

Als ouder is de ene ontwikkelingsfase makkelijker te herkennen of te begeleiden dan de andere.

Thuis, met vriendjes of op school kunnen ze tegen situaties aan lopen die gaat gepaard gaan met de nodige hobbels. Soms is er een logische en concrete reden voor bepaald gedrag zoals door een verhuizing of als ze ruzie maken met hun beste vriendjes en kun je er misschien goed over praten met je kind en het begeleiden in zijn ontwikkeling..

Maar af en toe zien we gedrag of bepaalde heftige emoties van onze kinderen waarvan we niet goed kunnen verklaren of begrijpen waar deze vandaan komen. Je vraagt advies bij andere ouders, de juf of meester, je gaat misschien nog eens bij de dokter langs om te kijken of er problemen in de fysieke ontwikkeling zijn. We zoeken en proberen van alles uit maar we krijgen onze vinger er niet achter. Elke ouder ziet zijn kind het liefst vrolijk en blij maar het is dus niet zo gek dat ze af en toe in de knel komen of niet zo lekker in hun vel zitten als ze door een ontwikkelingsfase gaan.

Als ouder kun je dan besluiten bij een kindercoach langs te gaan.

Waarmee kan ik je helpen?

Onderwerpen waar een kindercoach een kind en ouders
ondersteuning kan bieden:

[

Mijn kind piekert erg veel of ontwikkelt faalangst

[

Mijn kind heeft last van woede aanvallen, bijten, slaan of andere uitingen van frustraties

[

Mijn kind voelt zich buitengesloten, wordt gepest of vertoont pestgedrag

[

Mijn kind heeft weinig zelfvertrouwen, is onzeker, erg verlegen of perfectionistisch

[

Mijn kind heeft moeite met:

  • afscheid nemen
  • naar school gaan
  • (in)slapen of nachtmerries
  • concentratie
  • verwerking van of te veel prikkels (in de klas)
  • verwerken van verhuizing, scheiding of rouw

 

Drie leeftijdsgroepen

De coachsessies wordt geheel afgestemd op de leeftijd en ontwikkelingsfase van jouw kind.
Ik heb daarom de kindercoaching in 3 leeftijdsgroepen ingedeeld:

Met MOONCHILD kindercoaching richt ik me op het ontwikkelen en vergroten van de weerbaarheid en veerkracht van je kind zodat je kind leert vertrouwen op zijn eigen kracht, talenten en mogelijkheden.

Ik kijk, luister en stuur bij waar nodig en begeleid je kind in het zich bewust worden van zijn emoties en gevoelens, gedrag en vaardigheden. Het leert zelf een oplossing te zoeken binnen zijn eigen mogelijkheden voor zijn hulpvraag of voor een ervaren probleem.

Zo maakt je kind de weg weer vrij om verder te kunnen groeien en bloeien en kan het zich verder ontwikkelen vanuit een
stevige basis.

Tijdens de coachingsessies zal ik samen met je kind zijn hulpvraag (getoond gedrag) zo helder mogelijk in kaart brengen en een wensdoel op te stellen. We onderzoeken middels verschillende (creatieve) werkvormen:

1.

Welke emotie of gevoel zit achter het gedrag?

2.

Wat is de behoefte van je kind op dit moment?

3.

Waar kan je kind hulp en ondersteuning gebruiken in zijn huidige ontwikkelingsfase?

Wat biedt Moonchild?

Hoe jonger het kind hoe korter, speelser en ook creatiever het coachingproces verloopt (4-7 jaar). Vanaf een jaar of acht help ik het kind aan meer inzicht in zijn emoties en gedrag. Ik zal aandacht leggen op bewustwording en zelfinzicht zodat het kind in zijn kracht kan gaan staan en deze kan ervaren (8-11 jaar). Vanaf 12 jaar zal de tijdens de begeleiding meer de nadruk leggen op het ontwikkelen van een eigen kompas, door het vergaren van zelfkennis.

De verschillende sessies

Gemiddeld hebben er 5-8 sessies met een kindercoach plaats maar het kan ook gebeuren  je kind al met twee sessies een eind op weg is geholpen.

Daarnaast neem ik ook deel aan langdurige trajecten waarbij er meerdere partijen betrokken zijn, zoals bijvoorbeeld school, okt, ggz of een andere behandelaar zoals een fysiotherapeut, logopedist of osteopaat. 

Ik zal dan ook indien ik het bevorderend voor de sessie acht behandelaars uit mijn netwerk adviseren zodat ik samen met deze professionals o.a. een osteopaat en mesoloog het kind en de ouder zo goed en compleet mogelijk kan begeleiden.

Elk kind is uniek en dus ook de begeleiding.
– Moonchild

contact

info@moonchildamsterdam.nl
+31 6 55745396

Adres:
Rubensstraat 20H
1077 MR Amsterdam

online kennismaken

Alvast kennis maken en vragen stellen
via Zoom of Teams?

Plan hier je afspraak.

moonchild

Algemene Voorwaarden
Privacy Statement