Just like the moon,
every child goes through phases

moonchild

Je kind in balans

Een kind maakt in zijn eerste levensjaren een enorme groei en ontwikkeling door. In elke fase wordt het uitgedaagd nieuwe vaardigheden onder de knie te krijgen. Leren lopen is daar een zichtbaar voorbeeld van dat begint met omdraaien en kruipen. Door veel te oefenen en met vallen en opstaan krijgt je kind het lopen uiteindelijk onder de knie.

Het is continu in ontwikkeling en ervaart van alles.  Tijdens elke fase heeft het wisselende behoeften die het nog niet altijd goed onder woorden kan brengen. Een kind in ontwikkeling dat zijn emoties, gevoelens en gedachten nog niet kan verwoorden, maakt het zichtbaar via zijn gedrag. Tijdens het leren lopen is het makkelijk(er) in te schatten hoe we hem kunnen voorzien in behoeften en ondersteunen tijdens zijn uitdagingen en frustraties. Maar soms vertoont een kind gedrag dat we niet begrijpen. Je maakt je als ouder zorgen over wat er in je kind omgaat. Je probeert het gedrag van je kind te begrijpen en je kind te helpen en hebt van alles geprobeerd maar niets lijkt te werken.

Samenwerken is kracht

Heeft je kind het moeilijk of vertoont het uitdagend gedrag? Tijdens het begeleiden van je kind ontstaat er inzicht, begrip en krijgt het handvatten om zelf zijn evenwicht te hervinden. Samen gaan we op zoek naar de behoefte achter zijn gedrag zodat hij zich vanuit een stevige basis verder kan ontwikkelen.

Ook als ouder kun je bij me terecht om samen te onderzoeken hoe je je kind thuis kunt ondersteunen als het moeilijk en uitdagend gedrag vertoont. Met de handvatten en het inzicht kun je je makkelijker af stemmen op je kind en krijg je indirect meer invloed op je kind en daarmee op zijn gedrag.

Graag help ik je kind en jou verder op jullie pad.

Contact

In mijn praktijk geef ik je kind alle ruimte voor het verkrijgen van inzicht in zijn emoties, gevoelens, gedachten en gedrag en om zichzelf beter te kunnen begrijpen. Samen ontwikkelen we handvatten zodat je kind niet alleen meer zelfvertrouwen ervaart maar ook meer balans, rust en plezier in het leven!

‘ Zelfkennis is het begin van alle wijsheid ‘
– Aristoteles

contact

info@moonchildamsterdam.nl
+31 6 55745396

Adres:
Rubensstraat 20H
1077 MR Amsterdam

online kennismaken

Alvast kennis maken en vragen stellen
via Zoom of Teams?

Plan hier je afspraak.

moonchild

Algemene Voorwaarden
Privacy Statement

© moonchild 2022