Lorem

Ersum Dolares

Excepteur sIntamo occaecat

Elke ouder ziet zijn kind het liefst vrolijk en blij. Kinderen zijn continu in ontwikkeling en dat gaat soms met hobbels, horten en stoten. Dus af en toe lopen ze in hun ontwikkeling tegen situaties, thuis, op school of met vriendjes, aan waardoor ze tijdelijk in de knel kunnen zitten. Soms hebben we er een ‘aanwijsbare’ reden en begrip voor dat een kind bepaald gedrag laat zien zoals bijvoorbeeld bij een scheiding, ziekte of het overlijden van een dierbare. En soms zien we gedrag en heftige emoties waarvan we niet goed kunnen verklaren waar deze vandaan komen.

Als ouder ga je dan op zoek gaan naar de juiste hulp om je kind een liefdevol duwtje in de rug te kunnen geven of om het over een bepaalde groeihobbel heen te helpen.

 

Samen met je kind
de emoties in kaart brengen

Alle emoties hebben een doel en zijn er om ons te helpen navigeren door het leven. Emotionele flexibiliteit is de sleutel tot je goed voelen en tevreden zijn. Het doel van de coaching is dan ook samen met je kind zo goed mogelijk in kaart te brengen.

01

Welke emotie zit er achter het gedrag?

Door zich bewust te worden van zijn eigen emoties krijgt het meer inzicht in zichzelf, wat het voelt en nodig heeft waardoor het beter in staat is zich uit te drukken. Zo komt een kind in zijn kracht te staan en krijgt het een gevoel van sturing in zijn eigen leven.

02

Hoe wordt de emotie uitgedrukt?

Elk kind is uniek, heeft een ander temperament of manier van zichzelf uitdrukken, waar het ene kind erg fysiek (doet) is kan een ander kind juist meer verbaal (spreekt en denkt) zijn. Taal is een goede helper om met jouw kind zijn behoefte te onderzoeken. Naast zijn manier van spreken, kunnen ook hoe het zich uitdrukt via zijn lichaam, stem of tekenen je veel vertellen.

03

Lorem ipsum 
Lorem ipsum

In mijn praktijk ondersteun ik kinderen o.a. in het ontwikkelen van hun emotionele vaardigheden en daarmee hun flexibiliteit. Zelfkennis leidt tot zelfbewustzijn en zelfvertrouwen zodat het kind zelf de handvatten heeft om zich weer goed te voelen. Zo maken we de weg weer vrij om verder te kunnen groeien en bloeien en kunnen ze zich verder ontwikkelen vanuit een stevige basis. Dat is iets wat ik ieder kind gun.