‘Ik hoop ouders te mogen inspireren en begeleiden het gedrag van hun kind en wat daar achter zit meer te begrijpen, zodat alle kinderen opgroeien tot veerkrachtige, zelfverzekerde, gelukkige en zelfstandige volwassenen.’
– Tamara Serno

 

Tamara Serno

Na een heerlijke kraamtijd  ontstond er periode van moeilijk in- en doorslapen bij Milan dat ook bij mij tot slaapproblemen leidde. Ik was ontzettend moe en voelde me daarnaast ook machteloos. Hij had zo’n ander slaap- en eetpatroon dan ik in de meeste boekjes had gelezen…

Op zoek naar de oplossing zocht ik me suf aan informatie uit boeken, op internet, bij vriendinnen: (‘Hoe slaapt jullie kind en wat voor tips hebben jullie voor mij?), deed een lactatie-consult (‘Heb ik wel genoeg melk?’), ging naar de babyfysiotherapeut (‘Ontwikkelt Milan zich wel goed?’) en won hulp en advies in bij het OKC.

Om te zoeken wat ik anders of beter kon doen verdiepte ik me in de avonduren in alle informatie en kennis die ik maar kon vinden over slapen en baby’s. Omdat hij overdag alleen nog maar korte hazenslaapjes maakte hoopte ik dat Milan misschien baat zou kunnen hebben bij inbakeren. Via een telefonisch consult bij Ria Blom en met het haar boek: ‘Regelmaat en inbakeren’ ging ik aan de slag. Ik zal nooit de eerste keer inbakeren vergeten, Milan ontspande zich terwijl ik hem inbakerde en zijn slaapje was direct een uur! Het inslapen en doorslapen ’s nachts verbeterde hierdoor ook.

Samen met de praktische tips uit het boekje van Stephanie Lampe (‘Baby in een ritme’) kregen we langzaam regelmaat en kwamen we in een fijn ritme. Ik groeide met vallen en opstaan langzaam in mijn nieuwe rol als moeder.

Het inbakeren bracht me de hoognodige (nacht)rust, gaf mij de praktische handvatten om het gedrag van Milan beter kunnen te interpreteren maar ook groeide zo mijn zelfvertrouwen als moeder! Ik kon met aandachtiger luisteren en kijken de signalen van mijn kind leren begrijpen en zo meer zijn behoeften interpreteren.

Mijn zoektocht naar een goed slaapritme was nog maar het begin. Met niet aflatende nieuwsgierigheid en interesse ben ik naar de ontwikkeling van een kind blijven kijken want die staat nooit stil. Elke ontwikkelingsfase brengt nieuwe vaardigheden en uitdagingen zowel voor het kind als de ouder. Wat heeft een kind in welke fase nodig en hoe kan ik mijn kind daar zo goed mogelijk in ondersteunen. Zodoende kwam ik ook tot steeds meer tot zelfinzicht en – kennis, het heeft me veel gebracht. Het werk als ouder is nooit ‘af’ maar mijn diepste wens hoop ik te delen met velen: Hoe kan ik mijn kind zo goed mogelijk begeleiden zodat het opgroeit tot een weerbaar, zeker, vrolijk en zelfstandig mens.

Het is mij inmiddels duidelijk dat er (helaas) geen standaard baby’s en kinderen bestaan met standaard-oplossingen. Elk kind is uniek, heeft zijn eigen behoeften en maakt in eigen tempo zijn ontwikkeling tot volwassenen door. Het is de crux te ontdekken wat je kind nodig heeft op de moeilijke of lastige momenten.

Graag ontdek ik samen met je kind welke behoeften er achter zijn emoties en gedrag zitten en wat jouw kind op dit moment nodig heeft.

‘Do the best you can until you know better.
Then when you know better do better.’

– Maya Angelou

 

Mijn nieuwe levensfase

Na mijn studie Economie heb ik lange tijd met veel plezier in de financiële dienstverlening gewerkt. Met het krijgen van een kind ging er een totaal nieuwe wereld voor me open en ging het roer om! Ik startte ik met de opleiding tot kindercoach. Met de afronding van deze opleiding begon pas mijn echte ontdekkingstocht, wat kan en zou ik kinderen en ouders willen bieden in mijn coachpraktijk? Wat zijn hun behoeften? Wat heb ik nodig als mens om jullie te kunnen begeleiden?

Het was het begin van alles. Mijn eigen yoga beoefening deed me deelnemen aan een inspirerende opleiding tot kinderyoga docent bij Helen Purperhart. Ik wilde een kind vanuit een meer holistische beeld kunnen begrijpen en begeleiden. In mijn eigen tempo heb ik de afgelopen jaren veel ontdekt, geleerd en ervaren. Allereerst door de nodige opleidingen, cursussen en workshops te volgen die mijn interesse wekte en die ik wilde toevoegen aan de coaching maar ook door de heel veel te lezen over de kennis en ontwikkeling van kinderen en volwassenen op het gebied van yoga, ontwikkelings- en neuropsychologie, the polyvagal theory, Internal Family Systems (IFS), brain-body parenting, teveel om op te noemen. Geïnspireerd* door het werk van Steven Porges: The Polyvagal Theory, over de verbinding tussen onze darmen en brein via ons zenuwstelsel en de laatste wetenschappelijke literatuur over deze Polyvagal Theory toegepast in de ontwikkelingspsychologie: Mona Delahooke: Brain-Body Parenting, How to stop managen behavior and start raising joyful, resistent kids.

*Maar ook door vele o.a. Bessel van der Kolk, Gabor Mate, Peter Levine, Richard Schwartz, Daniel Siegel, Tina Payne Bryson, Susan David, Lelia Schott, Janet Lansbury, Marshal Rosenberg, Brene Brown, Rudolf Steiner, Bernard Lievegoed, Edmond Schoorel, Lois Eijgenraam, Susan Merletta Hart etc.

Mijn werkwijze

 

Mijn werkwijze is lichaamsgericht (voelen en bewegen) en creatief.  In het coachtraject gebruik ik gesprek, creatieve werkvormen (schrijven, spel en tekenen), beweging (yoga en ademhaling), systemisch werk en diepe ontspanning.

Bij M O O N C H I L D coaching kijk ik verder dan het ‘gedrag’ van je kind.

In elk traject zorg ik dat de coaching zo optimaal mogelijk aansluit bij de behoeften die je kind heeft in zijn ontwikkelingsfase. Ik focus me zowel op het fysieke, emotionele, sociale en mentale welzijn van je kind waarbij ik ook rekening houd met de de cognitieve ontwikkeling.

Moonchild

De maan heeft verschillende fasen, ze groeit van nieuwe maan tot volle maan en begint daarna weer opnieuw, elke maand en ieder jaar weer. Net zoals de maan is een kind continu in ontwikkeling en groeit van de ene naar de volgende fase. Tijdens elke fase worden nieuwe vaardigheden ontwikkelt en als die fase klaar is begin je aan de volgende.

 

 

De maan staat symbool voor onze binnenwereld, onze behoeften, emoties en gevoelens en daar ligt bij M O O N C H I L D de aandacht op, begeleiding in de sociaal-emotionele en mentale ontwikkeling. Het verder ontwikkelen en vergroten van de zelfkennis, vaardigheden en daarmee de weerbaarheid van je kind zodat het leert vertrouwen op zijn eigen kracht, talenten en mogelijkheden.

 

Smile, sparkle, shine…
stay wild M O O N C H I L D!’

 

‘Blijf wild’ blijf altijd onderzoekend en blijf ‘gek’ doen.
Laat je niet vastbinden door ‘wat moet’, of ‘wat normaal is’.
Laat je niet opsluiten door je angsten of gedachten.
Wees vrij. Wees jezelf!

 

contact

info@moonchildamsterdam.nl
+31 6 55745396

Adres:
Rubensstraat 20H
1077 MR Amsterdam

online kennismaken

Alvast kennis maken en vragen stellen
via Zoom of Teams?

Plan hier je afspraak.

moonchild

Algemene Voorwaarden
Privacy Statement

© moonchild 2022