moonchild

Let’s make your heart
shine bright!

Tamara

Welkom bij moonchild, voor begeleiding van kind en ouder!

Ik ben Tamara (1972), geboren en getogen in Amsterdam, getrouwd en moeder van een zoon (2012). Ik ben altijd bezig in en rondom ons huis of je kunt me vinden in onze tuin waar ik geniet van een espresso of twee en vele kopjes thee. Ik houd heel erg van koken maar nog meer van lekker eten en combineer dat graag met een mooi glas wijn. Wekelijks lig ik op de yogamat en ook probeer ik tennis onder de knie te krijgen. Ik geniet van de heuvels en al het lekkers in Limburg en van onze vakanties in Italië.

Ik heb Economie gestudeerd in Amsterdam en ben na mijn studie werkzaam geweest in het bankwezen, in binnen- en buitenland.

Daarnaast ben ik lang maatschappelijk betrokken geweest in ons stadsdeel. In mijn laatste baan kon ik mijn financiële kennis en kunde én mijn maatschappelijke interesse mooi samenbrengen.

‘And now here is my secret,
a very simple secret: It is only
with the heart that one can see
rightly, what is essential
is invisible to the eye.’

– Antoine de Saint-Exupéry

‘Raising our children,
raising ourselves.’

– Naomi Aldort 

Moederschap veranderde alles

Na alle voorbereidingen (boeken, tips, zwangerschapsyoga) en een huis vol benodigdheden, begon mijn moederschapsavontuur met een pittige start. Ik kwam er vrij snel achter dat slaap- en voedingsschema’s niet voor elk kind werken! Onze zoon deed het ‘anders’. Met inmiddels een aardig slaaptekort en een flinke deuk in mijn zelfvertrouwen begon mijn zoektocht. Ik heb de verwachtingen en ‘boekjeswijsheden’ moeten loslaten en ontdekte op een nieuwe wijze te leren kijken en luisteren naar (het gedrag van) mijn kind.

Wat begon als behoefte aan inzicht en begrip voor mijn kind, deed ook mijn zelfvertrouwen als moeder groeien door de handvatten en vaardigheden die het me gaf. Mijn nieuwsgierigheid naar de ontwikkeling van mijn zoon blijft een continue inspiratie voor mijn eigen ontwikkeling, zowel als moeder maar ook als mens. Het motiveert me niet alleen, het plantte ook een zaadje, de wens om iets te gaan doen met en voor kinderen en hun ouders!

Moonchild coaching

De opleiding tot kindercoach was het begin van alles. Mijn eigen yoga beoefening was inspiratie tot de opleiding kinderyogadocent van Helen Purperhart en De Nieuwe Yogaschool. Daarnaast laat ik mij inspireren door het werk van o.a. dr. Stephan Porges en Mona Delahooke, m.b.t. de Polyvagal Theory, Richard Schwartz PHD, Internal Family Systems (IFS) en dr. Gabor Maté. Ook lees ik met veel interesse boeken over de laatste ontwikkelingen op het gebied van ontwikkelings- en neuropsychologie en alles was met kinderen te maken heeft, zoals Peter Levine, Bessel van der Kolk, Janet Lansbury, en ook Bernard Lievegoed, Edmond Schoorel, Loïs Eijgenraam, Franz Ruppert, Maggie Dent, Tina Payne Brison, Dan Siegel en vele meer… De afgelopen jaren veel heb ik veel ontdekt en geleerd maar vooral ook in de dagelijkse praktijk kunnen ervaren. 

Tijdens Moonchild coaching werken we aan het vergroten van zelfkennis, zelfvertrouwen en zelfstandigheid waarmee we de veerkracht en emotionele weerbaarheid van je kind verstevigen. Het wordt zich bewust van zijn eigen kracht zodat het zelf zijn balans kan (her)vinden.

The moon is a reminder
that no matter what phase you are in,
you are still whole’

– Amara Honeck

Moonchild, net zoals de maan is een kind continu in ontwikkeling en groeit van de ene naar de volgende fase, ze groeit van nieuwe tot volle maan en begint daarna weer opnieuw, elke maand en ieder jaar weer. Net zoals een kind in elke fase een nieuwe vaardigheid ontwikkelt en daarna weer van voor af aan begint aan nieuwe ontwikkelingen.

De maan staat symbool voor onze binnenwereld, onze behoeften, emoties en gevoelens en daar ligt bij moonchild de aandacht op, begeleiding in de sociaalemotionele en mentale ontwikkeling van je kind. We werken samen aan het verder ontwikkelen en vergroten van zijn sociaal-emotionele vaardigheden waardoor het leert vertrouwen op zijn eigen kracht, talenten en mogelijkheden!

Ouderschap

Kinderen opvoeden vraagt empathie, kwetsbaarheid, moed en heel, heel veel geduld! Probeer nieuwsgierig te blijven en wees ook lief en aardig voor jezelf want uiteindelijk doen we allemaal ons best.

Moeder/ opvoeder zijn is absoluut een van de moeilijkste, uitdagendste, maar ook de leukste en meest waardevolle en bevredigende rol die ik ooit heb gehad. Het gedrag van mijn zoon blijft een continue inspiratie voor mijn eigen ontwikkeling en groei zowel als moeder maar ook als mens.

Graag help ik je kind en jou als ouder op pad.

‘The greatest gifts we can give our children are the roots of responsibility and the wings of independence.’

 – Dr. Maria Montessori

Wat zeggen
mijn klanten?

‘Two years ago, my daughter was transitioning from child to teenager. She had many conflicts and could not express her feelings well. Tamara was fundamental in this process. After a few sessions, she was better at absorbing all the changes, and now she is more confident in herself and thinks before making her decisions. I highly recommend Tamara, who, with all her knowledge, made all the difference in my daughter’s life at that very special moment!!’ – Noeli

C

‘Als ouder ben je nooit perfect. Het is dan heel prettig als er iemand over je schouders kan meekijken, meedenken en voelen. Het delen van ervaringen levert al heel veel op en haalt veel druk weg. Je staat er niet alleen voor en niets is raar. Tamara is warm en open met het hart bij ouders en vooral kind.’

C
‘Tamara heeft een fijne sfeer weten  te creëren waardoor we snel tot de kern konden komen. Onze dochter vond de gesprekken erg prettig. Ze kon heel open zijn, alles wat ze zei was ook ok. De spelletjes vond ze erg leuk.’
C

‘Tamara wist op een natuurlijke manier aansluiting te vinden bij X. Door de persoonlijke begeleiding is onze zoon beter is staat om te gaan met grenzen, afspraken en emoties.’

C

‘Wij hebben Tamara als prettig, rustig, geïnteresseerd, begripvol, en nieuwsgierig ervaren. Gedurende het traject was er contact over de voortgang. Met de werkwijze en feedback van Tamara hebben wij een vollediger beeld gekregen. Een beeld van het gedrag van onze zoon, waar dit vandaan komt en hoe we hier constructief mee om kunnen gaan. Hier hebben we nog iedere dag wat aan en het is ook waardevol voor onze zoon geweest.’

C

moonchild

Elk kind is uniek dus elk coachingstraject is op maat gericht en zal zoveel mogelijk aansluiten bij de behoeften van je kind. De mogelijkheden en wensen van je kind zijn hierin leidend.

How to stop managing behavior and start raising joyful, resilient kids.’
– Mona Delahooke

contact

info@moonchildamsterdam.nl
+31 6 55745396

Adres:
Rubensstraat 20H
1077 MR Amsterdam

contact

info@moonchildamsterdam.nl
+31 6 55745396

Adres:
Rubensstraat 20H
1077 MR Amsterdam

Nieuwsbrief

Vind je het leuk inspiratie te ontvangen over je opgroeiende kind, ouderschap, opvoedthema’s, boek- of leessuggesties of praktische tips en tools?
Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief:

Aanvraag nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Vind je het leuk inspiratie te ontvangen over je opgroeiende kind, ouderschap, opvoedthema’s, boek- of leessuggesties of praktische tips en tools?
Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief:

Aanvraag nieuwsbrief

© moonchild 2023