Vul de ontbrekende velden in:

moonchild

Let’s make your heart
shine bright!

Aangenaam Tamara

Welkom bij moonchild, voor begeleiding van kind en ouder!

Ik ben Tamara (1972), geboren en getogen in Amsterdam, getrouwd en moeder van een zoon (2012). Je treft me vaak in of rondom ons huis waar ik onder het  genot van een espresso en vele kopjes thee met mijn neus in een of meerdere boeken, achter de laptop zit of wat aanrommel. Daarnaast houd ik erg van koken maar nog meer geniet ik van lekker eten, samen met mijn gezin en af en toe met een mooi glas wijn. Wekelijks lig ik op de yogamat en probeer ik tennis onder de knie te krijgen. Ook verblijf ik graag in de heuvels van Limburg waar ik geniet van de prachtige natuur en het bourgondische leven.

Ik heb Economie gestudeerd in Amsterdam en ben na mijn studie werkzaam geweest in de financiële dienstverlening.

Daarnaast ben ik lang maatschappelijk betrokken geweest in ons stadsdeel. In mijn laatste baan kwamen mijn financiële kennis, kunde én maatschappelijke interesse mooi bijeen.

‘And now here is my secret,
a very simple secret: it’s only with the heart that one can see rightly, what is essential is invisible to the eye.’

– Antoine de Saint-Exupéry

‘Raising our children,
raising ourselves.’

– Naomi Aldort 

Moederschap 
veranderde alles

Ondanks alle mogelijke voorbereidingen (boeken, tips, zwangerschapsyoga) en een huis vol benodigdheden, begon mijn moederschapsavontuur met een pittige start. Ik kwam er vrij snel achter dat slaap- en voedingsschema’s niet voor elk kind werken! Onze zoon deed het ‘anders’. Met inmiddels een aardig slaaptekort en een flinke deuk in mijn zelfvertrouwen begon mijn zoektocht. Ik heb alle verwachtingen en ‘boekjeswijsheden’ moeten loslaten en op een andere wijze leren kijken en luisteren naar (het gedrag van) mijn kind.

Wat begon als behoefte aan inzicht en begrip voor mijn kind, deed ook mijn zelfvertrouwen als moeder groeien door de handvatten en vaardigheden die het me gaf. Mijn nieuwsgierigheid naar de ontwikkeling van mijn zoon blijft een continue inspiratie voor mijn eigen ontwikkeling, zowel als moeder maar ook als mens. Het motiveert me niet alleen, het plantte ook een zaadje, de wens om iets te gaan doen met en voor kinderen en hun ouders!

moonchild coaching

De opleiding tot kindercoach was het begin van alles. De kennismaking met antroposofische onderwijs is een verrijking geweest op vele vlakken in de opvoeding van mijn zoon maar ook van mijzelf en het is een blijvende inspiratie om meer met de seizoenen te leven. De voldoening van mijn wekelijkse yoga lessen was motivatie de opleiding tot kinderyogadocent te gaan doen. Daarnaast laat ik mij inspireren door het werk van o.a. dr. Stephan Porges en Mona Delahooke, m.b.t. de Polyvagal Theory, Richard Schwartz PHD: Internal Family Systems (IFS) en dr. Gabor Maté. Ook volg ik met veel interesse de laatste ontwikkelingen op het gebied van ontwikkelings- en neuropsychologie en zo ongeveer alles was met kinderen te maken heeft.

(Boeken van) professionals die mij ondersteunen in het opvoeden en inspireren zijn o.a. Bernard Lievegoed, Edmond Schoorel, Loïs Eijgenraam, Christiane Kutik, Sam Towlow maar ook Janet Lansbury, dr Becky (Kennedy), Lelia Schott, Maggie Dent, Tina Payne Brison, Dan Siegel, Peter Levine, Bessel van der Kolk, Elaine Aron, Franz Ruppert en vele vele meer. De afgelopen jaren heb ik niet alleen theorie gelezen maar juist vooral veel ontdekt en ervaren in de dagelijkse praktijk.

Bij moonchild staat het vergroten van zelfkennis, zelfvertrouwen en zelfstandigheid van je kind centraal zodat het zelf zijn veerkracht en emotionele weerbaarheid verstevigt. Je kind wordt zich bewust van zijn eigen kracht zodat het zelf zijn balans kan (her)vinden.

The moon is a reminder
that no matter what phase you are in,
you are still whole.’

– Amara Honeck

Zoals de maan continu in ontwikkeling is en groeit van nieuwe tot volle maan, elke maand en ieder jaar weer opnieuw, zo ontwikkelt een kind zich ook. In elke fase een nieuwe vaardigheid en daarna begint het weer opnieuw van voor af aan met de volgende vaardigheid.

De maan staat ook symbool voor onze binnenwereld, onze behoeften, emoties en gevoelens. Daar ligt bij moonchild de nadruk op; begeleiding in de sociaalemotionele en mentale ontwikkeling van je kind. We werken samen aan het verder ontwikkelen en vergroten van zijn sociaal-emotionele vaardigheden waardoor het leert vertrouwen op zijn eigen kracht, talenten en mogelijkheden!

Goed genoeg ouderschap

Kinderen opvoeden vraagt empathie, kwetsbaarheid, moed en heel, heel veel geduld! Probeer nieuwsgierig te blijven en wees ook lief en aardig voor jezelf want uiteindelijk doen we allemaal ons best.

Moeder of opvoeder zijn is absoluut een van de moeilijkste en uitdagendste, maar ook de leukste en meest waardevolle en bevredigende rol die ik ooit heb gehad. Het gedrag van mijn zoon blijft een continue inspiratie voor mijn eigen ontwikkeling en groei zowel als moeder maar ook als mens.

Graag help ik je kind en jou op pad.

The greatest gifts we can give our children are the roots of responability and the wings of independence.’

– Dr. Maria  Montessori

Ervaringen van kinderen en hun ouders:

‘Two years ago, my daughter was transitioning from child to teenager. She had many conflicts and could not express her feelings well. Tamara was fundamental in this process. After a few sessions, she was better at absorbing all the changes, and now she is more confident in herself and thinks before making her decisions. I highly recommend Tamara, who, with all her knowledge, made all the difference in my daughter’s life at that very special moment!!’ – Noeli

C

‘Het is heel prettig als er iemand over je schouders kan meekijken, meedenken en voelen. Het delen van ervaringen levert al heel veel op en haalt veel druk weg. Je staat er niet alleen voor en niets is raar. Tamara is warm en open met het hart bij ouders en vooral kind.’

C

‘Tamara heeft een fijne sfeer weten  te creëren waardoor we snel tot de kern konden komen. Onze dochter vond de gesprekken erg prettig. Ze kon heel open zijn, alles wat ze zei was ook ok. De spelletjes vond ze erg leuk.’

C

‘Tamara wist op een natuurlijke manier aansluiting te vinden bij onze zoon. Door de persoonlijke begeleiding is hij beter is staat om te gaan met grenzen, afspraken en emoties.’

C

‘Wij hebben Tamara als prettig, rustig, geïnteresseerd, begripvol, en nieuwsgierig ervaren. Gedurende het traject was er contact over de voortgang. Met de werkwijze en feedback van Tamara hebben wij een vollediger beeld gekregen. Een beeld van het gedrag van onze zoon, waar dit vandaan komt en hoe we hier constructief mee om kunnen gaan. Hier hebben we nog iedere dag wat aan en het is ook waardevol voor onze zoon geweest.’

C

moonchild

Elk kind is uniek dus elk coachingstraject is op maat gericht en zal zoveel mogelijk aansluiten bij de behoeften van je kind. De mogelijkheden en behoeften van je kind zijn hierin leidend.

‘How to stop managing behavior
and start raising joyful, resilient kids.’

– Mona Delahooke

contact

info@moonchildamsterdam.nl
+31 6 55745396

Adres:
Rubensstraat 20H
1077 MR Amsterdam

contact

info@moonchildamsterdam.nl
+31 6 55745396

Adres:
Rubensstraat 20H
1077 MR Amsterdam

Nieuwsbrief

Vind je het leuk inspiratie te ontvangen over je opgroeiende kind, ouderschap, opvoedthema’s, boek- of leessuggesties of praktische tips en tools?
Meld je aan en ontvang de nieuwsbrief:

Aanvraag nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Vind je het leuk inspiratie te ontvangen over je opgroeiende kind, ouderschap, opvoedthema’s, boek- en leessuggesties of praktische tips en tools?
Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief:

Aanvraag nieuwsbrief

© moonchild 2023